Faglig fordybelse blev tydeliggjort med den nye folkeskolereform – Det har jo i virkeligheden altid været der, men nu blev det gjort til en “ting” og dermed noget der skal tænkes ind. En af mine kollegaer spurgte om jeg ikke havde en god idé til en 5. klasse…

Hun havde 8 gang á 1-2 timer, alt efter elevernes dagsform, så en vildt struktureret form, ville ikke være at foretrække.

Derfor valgte jeg at stikke hende et forløb, hvor eleverne skal arbejde på fem forskellige stationer, med hver deres spil. De har så muligheden for at rotere. Stationerne har nogle kodeord, hvor samarbejde, historie, rollefordeling, m.v. er repræsenteret – De “lærer” altså noget forskelligt ved hver station.

header5stations.png

Eleverne skal spille Constructor (Som i øvrigt kommer i en remake d. 31. maj), Settlers II, Overcooked, Little Big Planet 3 og Alien Swarm.

Overcooked og Little Big Planet 3 foregår på vores konsoller, som står i GAMING as in LEARNING MainBase. Alien Swarm er installeret på vores 4 bærbare computere (Som bestemt ikke er gamermaskiner), mens de to øvrige spil bliver installeret på elevernes skolecomputer.

 

Herefter bliver de delt i grupper med 4 elever pr gruppe og bliver derefter præsenteret for et papir, som forklarer den station de er ved.

Disse papirer burde være plug’n’play – altså lige til at tage med og bruge.

Så uden at bruge meget mere krudt, vil jeg lige efterlade de 5 ark her: Link til .docx filer

Brug dem som du vil og giv MEGET gerne feedback.