Stort set alle nye spil til PC udkommer som digital download via enten Steam, Origin, GoG eller uPlay. Hvordan sikrer man så, at der er styr på alle spillene?

Det korte svar er: Tag ansvar

Det lidt længere svar kræver lidt mere dybde. Samtidig ikke en væg af tekst, som man ellers kan støde på herinde. Nederst finder du en Tjekliste, som sammenfatter indholdet i det følgende:

Hver maskine skal udstyres med en konto til Steam (Næsten alt), Origin (EA), GOG (Typisk ældre spil) og uPlay (Ubisoft-spil). Det oplagte vil være, at hver maskine får et navn. I GAMING as in LEARNING ville det være GaiL1, GaiL2, osv.
Hver af disse konti skal dog også sættes på hver sin email-adresse, i tilfælde af, at der skal køres genskabelse, eller lignende. Her vil mit forslag være, at få den IT-ansvarlige til, at lave en mailadresse koblet på skolens domæne, eller lignende, til hver maskine. Hver af disse mailadresser skal så sendes videre til din mail, så du kan genskabe alle konti.

Vær omhyggelig med dine valg. Hvis du ikke skal bruge spil fra Ubisoft, så drop uPlay i første omgang. Den absolut vigtigste er Steam. Rigtig mange titler findes her nemlig!

Du har nu skabt rammen. Hver maskine har en konto og al relevant information ender ved dig. Så er du klar til, at spille. Nej vent. Det er du faktisk slet ikke. Der findes nemlig ingen spil tilknyttes dine konti! Du skal altså nu en tur på kontoret og sikre dig, at du har styr på økonomien og få tilknyttet skolens Visa/Dankort – eller måske endda Paypalkonto. Du kan sagtens bruge samme kort/PayPal til alle spillene. Du kan sågar gemme informationerne, så de er let tilgængelige. Naturligvis sørger du lige får at sætte kode på, så eleverne ikke bare går amok.

NU er du klar. Så er det tid til, at handle spil. Du har formodentlig allerede nogle i tankerne. Måske nogen af de som du har læst om herinde. Det kunne være SimCity, The Sims, Age of Mythology, Assassins Creed, Rollercoaster Tycoon 2, eller et helt sjette spil.

Når du har fundet frem til spillene i deres respektive biblioteker, så skal du købe og installere dem. – PÅ hver eneste maskine. Se det i stedet for at skulle kopiere et kompendium, eller hente bøgerne på biblioteket fra CFU.

Det fede er nemlig, at nu har du spillene tilknyttet GaiL1-8 (Eller hvad du har kaldt maskinerne) til evig tid. Det betyder du ikke skal købe dem igen. Skulle maskinerne dø, eller med tiden skiftes af naturlige årsager, så åbner du bare Steam, Origin, osv, og installerer atter en gang. For overblikkets skyld, bør du selvfølgelig have et lærereksemplar af hvert eneste spil, installeret på den maskine du også bruger i din forberedelse.

Det centrale her er selvfølgelig, at det er din opgave.

Hernedenfor en kort tjekliste –

  • Opret et antal mailadresser svarende til antal maskiner
    • Videresend disse til din
  • Opret en konto på hver maskine til en eller flere af følgende: Steam, Origin, GOG.com, uPlay
    • Sørg for at få tilknyttet skolens Visa/Dankort og/eller Paypal-konto
  • Køb ét spil ad gangen på alle maskinerne, før du går videre til de næste
  • Sørg for at spillene også findes i et “lærer-eksemplar”, så du har overblikket over det samlede spilbibliotek

 

Bemærk, at dette inkluderer spil der købes som digital download. Disk-spil til eksempelvis konsoller bør administreres anderledes. Hold øje med bloggen for et sæt tanker om det.