I virkeligheden en næsten pinlig overskrift, sådan at fordanske en engelsk titel.. Tsktsk. Jeg er dog ikke engelsklærer – så jeg må godt!

GAMING as in FORBEREDELSE handler i virkeligheden om, hvor vigtigt det er. Hvor vigtigt det er, at man er forberedt til det spil, man ønsker at bruge. Selvfølgelig så kan man godt bruge nogle af de undervisningsforløb som jeg har i sinde at lave, uden overhovedet at røre spillet – men skal man virkelig dykke ned, så skal man have fat i spillet i sin forberedelsestid.

Og det kommer jo ikke til at ske.

Alt for få lærere har jo den tid det kræver, for at man kan sætte sig ind i ET HELT COMPUTERSPIL! Så det er her, at man skal gøre op med sig selv – Har det en værdi for min undervisning? Min tese er åbenlyst “Ja! Det har det” – Hvilket jo også kommer til udtryk her på bloggen.

Når man så har lavet samme konstatering som jeg, så er det noget med, at finde sit spil, starte blødt og vente med, at tage lærerbrillerne på.

Hvis du er i den heldige situation, at du har børn, eller måske en kæreste eller ven, som spiller – så gør dig selv den tjeneste at sæt dig ved siden af og kig med. Det er dit første skridt. Derefter skal du selv spille! For oplevelsen af at spille, får du først når du selv prøver det – åbenlyst.

Det vigtige ved, at kunne det som nogle vil mene at GAMING as in LEARNING initiativet kan – nemlig at didaktisere spil – er nemlig at man får en forståelse for sproget i spil. Altså opnår en forståelse for hvordan spil virker generelt, hvilke mekanismer der skaber spiloplevelsen.

Det får man kun ved at prøve sig frem og starte fra en ende af.

Gode spil at starte på er eksempelvis LEGO-spillene. De er super sjove, humoristiske og let at tilgå. Telltale spillene, som der er skrevet om her før, er også rigtig gode – også fordi de har en vis form for indlevelse.

Spil som LittleBigPlanet, Spelunky, Worms, m.v. har også et aspekt af samarbejde og noget man kan gøre i familien som en fælles ting. De er ret simple og giver en fornemmelse for sammenspil.

På med vanten og i gang! Du skal spille computerspil for at få det maksimale udbytte! Kommentér gerne! Har du spillet? I så tilfælde hvad?

< TIL FORSIDE

Advertisements