Hej, mit navn er Thea Helle, og jeg går i niende klasse. Jeg er vokset op med to storebrødre, som man begge kan kalde for en ”gamer”. Jeg har ofte siddet på sidelinjen og fulgt med i deres spil, og hvis jeg var heldig, fik jeg lov at prøve. I en tidlig alder blev jeg altså introduceret til spilleverden. Jeg har længe været en ”skjult gamer” i frygt for, hvad andre ville tænke om mig, hvis jeg fortalte at jeg spillede. På dette tidspunkt stillede jeg mig selv et spørgsmål: Vil folk dømme mig, hvis jeg blev en såkaldt gamer?

For forholdsvis kort tid siden gik spilleverden rigtig op for mig. Jeg var hjemme ved en ven, hvor jeg fik lov til at spille, og det interesserede mig rigtig meget, så jeg begyndte at kigge på brugte og nye PlayStations i skjul. Ingen af mine venner eller veninder vidste noget fordi, jeg var bange for, at de ville dømme mig. Jeg gik lang tid med dette hemmeligt, indtil min historielærer gav mig et lille skub på vejen. Jeg begyndte lige så stille at snakke med drengene fra min klasse om det. Småt begyndte jeg at snakke mere og mere frit om det, men stadig frygtede jeg hvad mine veninder ville tænke om mig. Men jeg begyndte at blive mere åben om emnet om at blive en gamer, hvilket mine veninder synes var super fedt for mig, og de begyndte også at blive lidt interesseret i det, jeg spiller.

Jeg fik købt en PlayStation og begyndte ihærdigt at spille og snakke med de andre drenge, som spiller de samme spil som mig. Det at spille og være social over min PlayStation har givet mig et nyt fællesskab og nogle nye venskaber. Jeg har lært nogle nye mennesker at kende, som jeg aldrig ville have kendt, hvis ikke jeg havde købt en PlayStation. Efterhånden er jeg begyndt at blive betegnet som en gamer og bliver kaldt en af ”gutterne”, hvilket jeg intet har imod længere.

Min erfaring med køb af en PlayStation er, at den har ændret min hverdag meget. Jeg bruger mere tid foran skærmen, der kan man diskutere, om det er en god eller dårlig ting. Men jeg har også fået flere muligheder i skolen ift. nogle nye venskaber og noget nyt at snakke om. Hvis der sidder andre piger eller drenge den sags skyld, som er bange for at blive stemplet som en ”gamer”, er mit råd bare: Smid dig ud i det, i starten vil ens venner nok ikke helt kunne forstå tanken om, at man er begyndt at bruge tid på at spille. Men det gør ikke noget at blive kaldt en gamer. I dag vil jeg gerne erkende, at jeg er en gamer, og at jeg godt kan lide at spille spil i stedet for at kigge på eksempelvis tøj. Jeg er stadig sammen med mine veninder, hvor vi shopper og går på cafe. På den anden side er jeg en rigtig gamer og bruger meget tid på min PlayStation.

Selv har jeg ikke haft de store fordomme om andre gamere både før jeg begyndte at spille og efter jeg selv begyndte. Jeg har altid set det som underholdning. Hvor man så kan snakke med andre mens man spiller og dermed også spille sammen. Det er bare gamers måde at socialisere på efter min mening og det har jeg det helt fint med. Så alt i alt er jeg stolt af at jeg er blevet en gamer!

Advertisements