Stop. Stop lige der.

Selvfølgelig gør man det.

Og mange af jer som læser det her indlæg giver mig helt ret. Derfor er det vigtigt, at vi får det ud over kanten – ud til alle som har den holdning.

Synspunktet er nemlig ikke særlig nyt. Desværre heller ikke så gammelt, at det er helt uddødt – tværtimod. Der er fortsat en holdning om, at computerspil er underholdning. Man kan undre sig over, hvor de med synspunktet, antager at computerspillene kommer fra. For de bliver jo produceret – og i vore dage produceres computerspil af computerspillere.

Selvfølgelig kan vi ikke allesammen leve af, at lave computerspil, så vi er også nødt til, at kigge på, hvilke andre kompetencer det kan give.

Da jeg var barn – vi snakker lige før årtusindeskiftet – var der i nyhederne et indslag, hvor selveste Jes-Dorph fortalte, at de som spiller “computerspillet Counter-Strike” og lignende “skydespil”, hvor formålet er at “dræbe fjenden”, bliver bedre billister. Ganske enkelt fordi det giver bedre reaktionsevne at arbejde med sin reaktionsevne.

Får man nemmere ved, at tage sit kørekort? Nej da – Det troede jeg naivt dengang. Sandsynliggør det at man har nemmere ved at reagere for at undgå uheld? I høj grad! Nu vil jeg ikke slynge tal og fakta og studier ud – men blot tale til den sunde fornuft. Selvfølgelig bliver man bedre til at reagere, hvis man er dygtig og træner i spil som fx CS. Det kan så blandt andet komme til udtryk ved kørsel i trafikken.

Mange andre kompetencer udvikles gennem computerspil – det er jo præcis hvad GAMING as in LEARNING handler om. Man kan samarbejde, fortolke, bruge matematik, se fysikken udfolde sig – alene “Phychics” er en hel genre på steam – Så selvfølgelig kan man udvikle kompetencer i computerspil.

Først fandt man ud af at bruge bogen, så lærte man at lære af teateret. Sidenhen kom musikken ind og lærte os at tolke kortprosa og nu er film en central del af den danske folkeskoles undervisning – Næste skridt er computerspil.

Så næste gang du tænker “Computerspil bliver man ikke klogere af” – Tænk dig om en ekstra gang. 

Er det et helt tosset synspunkt? Har jeg ret til mit synspunkt, men det er bare forkert? Fortæl det i kommentarene!

< TIL FORSIDE

Advertisements